Friday, 14 November 2014

Boat Noodles @ Mee Sampan

Rabu 12/11/2014

Hari yang indah, pohonpohon melambai ditiup angin sepoisepoi bahasa, burungburung juga turut berkicauan..
Hahahahaha, aku dah janji dengan kak nurul untuk keluar but then kami pun xtahu nak g mana.
Mcm biasa lahh, kalau kami keluar memang kami akan g makan..
Just tempat je laa buat kitorg bgaduh hahaha
So, kami decide nak ke Boat Noodles yg bertempat di Damansara Perdana.
Whewww, dugaan wo nak g sana... (termasuk telajak, jem, sesat, parking n keluar balik sbb salah jalan) saboo jelah.
Lepas 2 jam kami pun jumpa lah tmpat tu.

Bila dah sampai, kami pun amik menu. But menu dia sangat simple pasai yg ada dlm tuu just 4 je makanan.
Ada Mee Dried 2 jenis and Mee Soup 2 jenis. Whewww
Semangat hati nak makan. Elok molek sampai je makanan kami, terus laju Allahummabariklana..... tak toleh lagi..

Tapi.....
Lepas je makanan tu menerjah ke rongga mulutku..
Ada mcm satu perasaan yg menggambarkan betapa aku xpandai makan dia.
Mungkin ada function laaa gula,sos ikan, herba ape tah tu untuk kasik lagi sedap. But as for me, dia buat aku kembang tekak. :(

Masuk mangkuk ke dua, aku dah hampir surrender. Hmmm, ada lagi 2 mangkuk.. fhewww tebayangbayang kesusahan nk datang tu. Kami pun telan je laaa,
Tapi sati bnd yg best kat situu, makan banyak mana pun, xdak sapa tkejut. Hahaa, pasai memang style makan bemangkukmangkuK. *Bukan makan mangkuk oke.*

So after habis je makan. Kami pun decide nk g jiran dia, wahahaha total makan kami 2 org is Rm22 rgt.
Oke lahh kan? Mee tu Rm1.90 semangkuk x 8 dah Rm15.20 then amik dessert dia Rm1  tuk satu set. *ada dua dlm set tu* and air soya dalam tin 2. Dengan harga tu, amatlah x membazir tetapi sangat tak berbaloi untuk org macam aku.

Tapi kene ingat, tekak setiap org itu kan berbeza.. mana lah tu masa korang pegi nanti, sedap ke.. mcmana ke.. kan?
So far pada aku, rate dia dalam 5 bintang, Nora kasik 2 bintang ! HAhahaha pasal suasana dia a bit oke.

Last but not least,kalau rasa kureng pcaya dengan citer aku, silalah menjejakkan kaki ke sana kat Publika pun ada satu. Haaaa cuba lahhh cuba...

No comments:

Post a Comment