Sunday, 16 November 2014

Sizzling Yee Mee , Food Court Berjaya Times Square

Well hello everybody... hari Sabtu bersamaan 15 September 2014 yang lalu,
Aku dengan Alia (adik aku num Satu Dua Tiga Empat, haaaa Tiga) telah pergi berjalanjalan di Berjaya Times Square. Maka kami pergi bjalan dengan niat nak g makan. Mostly yg nak g makan tu, AKU (hahahahaahh tutup muka)

Maka dengan gigih aku n Alia pun pegi lah menaiki bas untuk ke Times Square. Sesampainya disana, kami jadik blur pasal xtahu nak g mana . So aku decide nak g food court nk tgok apa ada.

Lpas da sampai, kami topap kad food court tuu, senang nk bayo.. and masuk.. lepas 3 kali pusing kami decide nak makan sizzling yee mee kat situ. Aku dah cuak dah, cuak xsdap je.. tapi bau dia membuatkan aku yakin.. sdap punya hahahaha...

Lpas da dapat tu kami start makan. Ya Allah, memang sedap gila ! Nd kuantiti dia sgt banyak ! Aku mntak tolong Alia habiskan lagi.. perut aku yg mcm tong nii,boleh xhabis mkn tu. Dpt bayangkan? Berapa banyak? Kalau xleh, g tgok gambo. Hahahaha.. ayam dia n kuah dia pun banyakk.. duh ! (Lapar balik dah ni) dengan harga Rm8.50 bleh dapat semangkuk (eh mangkuk??) Ah papelahh... haaa satu Sizzling Yee Mee tu. Fuhhh btolbtol buat aku rasa nak repeat.

Ok xmau cerita banyak, lusa nak g. Hehehe okbaiii *sambung tengok gamba makanan*

KIDZ AND CREME SETIA ALAM by Aaron Aziz

Hello everybody.. sekarang baru ada kelapangan nak tulis entry ini.. wah wah wah *sambil geleng kepala* menipu sangat. Ok maafkan aku ye. Entry kali ini membawa aku menjelajah ke hujung Shah Alam yakni Setia Alam.. not that far from Shah Alam tapi dia Shah Alam. Paham?

Kali ni aku nk bawak korang ke Kidz And Creme dekat dengan Setia City Mall Shah Alam tuuu. Semorang pun tahu yg kedai ni dibuka oleh salah sorg pelakon terkenal tanah air iaitu Aaron Aziz. But masa aku pegi tu, beliau xda. *sigh*

Ok, sebaik sampai ke kedai dia, time tu hujan mcm nak gila lebat nya..  kami pun lapar tahap Subhanallah xterkata laa.. maha hebat punya lapar, lepas belarilari anak masuk situ, kami pun di serve oleh salah sorang pekerja dia. (Kalau Aaron Aziz or Diyana Halik baca post ni, nk bgtahu yg... budak perempuan tu bagus kerjanya. NORA bagi empat bintang ) dia bgtahu apa yg sdap and cadangkan makanan kat situ..  then kami pun order lahhh ,

Kak Nurul order :-
   Aglio Olio Seafood , Ice lemon Tea and Nutella Cheese Tart, Chicken Wings

And Aku plak :-
  Steak Burger, Strawberry Yogurt (wrong combination by me) and kek cekelat yg atas dia ada ice crem tu (xingat nama)

Untuk rating makanan dia.. so far, best pasal pasta dia sedap amd burger dia agak unik sebab dia guna roti croissane tu (betol ke ejaan tu?) And fries dia pun campur dgan keledek manis, so dia mmg sdap. Lagi aaa masa tu hujanhujan, perghhh layan !

Paling fevret aku Nutella Cheese Tart tu pasal rasa dia mmg umph ! Mmg best. Nak repeat amik, malu plak.. hahahaha
Lepas makan, sampai plak Chicken Wings.. whewww itu memang SEDAP ! sampai tegak jugak laaa duduk kat kerusi. Full punya pasal... hahaaa, so penat bebel n baca, skrg silakan menjamu mata dengan gambar MAKANAN...

Friday, 14 November 2014

Boat Noodles @ Mee Sampan

Rabu 12/11/2014

Hari yang indah, pohonpohon melambai ditiup angin sepoisepoi bahasa, burungburung juga turut berkicauan..
Hahahahaha, aku dah janji dengan kak nurul untuk keluar but then kami pun xtahu nak g mana.
Mcm biasa lahh, kalau kami keluar memang kami akan g makan..
Just tempat je laa buat kitorg bgaduh hahaha
So, kami decide nak ke Boat Noodles yg bertempat di Damansara Perdana.
Whewww, dugaan wo nak g sana... (termasuk telajak, jem, sesat, parking n keluar balik sbb salah jalan) saboo jelah.
Lepas 2 jam kami pun jumpa lah tmpat tu.

Bila dah sampai, kami pun amik menu. But menu dia sangat simple pasai yg ada dlm tuu just 4 je makanan.
Ada Mee Dried 2 jenis and Mee Soup 2 jenis. Whewww
Semangat hati nak makan. Elok molek sampai je makanan kami, terus laju Allahummabariklana..... tak toleh lagi..

Tapi.....
Lepas je makanan tu menerjah ke rongga mulutku..
Ada mcm satu perasaan yg menggambarkan betapa aku xpandai makan dia.
Mungkin ada function laaa gula,sos ikan, herba ape tah tu untuk kasik lagi sedap. But as for me, dia buat aku kembang tekak. :(

Masuk mangkuk ke dua, aku dah hampir surrender. Hmmm, ada lagi 2 mangkuk.. fhewww tebayangbayang kesusahan nk datang tu. Kami pun telan je laaa,
Tapi sati bnd yg best kat situu, makan banyak mana pun, xdak sapa tkejut. Hahaa, pasai memang style makan bemangkukmangkuK. *Bukan makan mangkuk oke.*

So after habis je makan. Kami pun decide nk g jiran dia, wahahaha total makan kami 2 org is Rm22 rgt.
Oke lahh kan? Mee tu Rm1.90 semangkuk x 8 dah Rm15.20 then amik dessert dia Rm1  tuk satu set. *ada dua dlm set tu* and air soya dalam tin 2. Dengan harga tu, amatlah x membazir tetapi sangat tak berbaloi untuk org macam aku.

Tapi kene ingat, tekak setiap org itu kan berbeza.. mana lah tu masa korang pegi nanti, sedap ke.. mcmana ke.. kan?
So far pada aku, rate dia dalam 5 bintang, Nora kasik 2 bintang ! HAhahaha pasal suasana dia a bit oke.

Last but not least,kalau rasa kureng pcaya dengan citer aku, silalah menjejakkan kaki ke sana kat Publika pun ada satu. Haaaa cuba lahhh cuba...

Thursday, 13 November 2014

JALANJALAN CARI MAKAN

Lama dah aku tak post.
Rasa nak aktif balik..
Tapi biasalaaa, hothot chicken shit je..
But then aku and kak nurul (kakak yg kenal dalan games) bersejuju (bersetuju) untuk menjadikan blig ni sebagai blog jenjalan makang sapai mapuh. Hahaha.
So, aku akan start mulakan ianya secepat mungkin.
Wiiiiii, nanti jangan lupa baca ploks.okey?
Bubbye gais ❤❤