Wednesday, 7 December 2011

Kehadapan my future husbands(s) , yg telah ditentukan ALLAH... (❤‿❤)

I menulis article ini bukan lah kerana di cabar oleh seorang member yang ingin melihat keromantikan I.
Tapi.. err.. I ...menulis ini adalah kerana kehendak I.
So, sila baca entri ni perlahan-lahan.
Tak perlu laju-laju.

So, wahai my future husbands(s)

I don't know who the hell are you and I have no idea where you are right now.
But one day,insyaAllah, ( dengani izin ALLAH) bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya
seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya.
Lagi pun, I tahu yang I ni memang comel.
Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan cun. ( msti korg sengih sorg2 bca ayat ni)

I berharap bila I check facebook you nanti, you tidak letak banyak gambar you yang flirt-flirt kat facebook.
Sebab, setahu I, kalau lelaki tu comel, mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia.
Macam lah dia sorang je yang comel.
I comel tak ada pun letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh dunia. Boleh je hidup. Ehem.

Serta, gambar di facebook tu, jangan lah nak tangkap gambar dengan perempuan pegang sana sini. Malu I.
You pun tau kan, lelaki ni ibarat kereta Ferrari.
Bila baru beli,dan masih berbalut, ramai orang nak.
Tapi kalau dah tak berbalut, masih ada yang nak ,tapi chop second hand lah..
You pun tak nak kena chop kan??

Lagi pun, you tahu, tak ada perempuan kat dunia ni yang suka laki dia bekas orang,..

My future husbands(s),

I tak tahu pasal masa depan kita. I tak tahu berapa banyak duit yang u akan bagi pada I.
So, dengan kata lain,insya ALLAH I tak janji yang I takkan mintak rumah yang besar2 atau mahal2 dari U.
I juga tak berani janji yang I takkan minta 10 emas intan berlian. Harap you tak kisah dengan diri I yang jujur ni.
Tapi kalau setakat kasi you 2 hingga 3 anak tu, I okay je. Dalam tiga tahun, kita mungkin akan ada 2 anak. Tapi tu tak termasuk yang kembar tau.

Bila kita ada rumah nanti, I tak kisah kalau you bg I bekerja. Tapi lagi bagus kalau you tak bagi I berkerja sebab I boleh jaga U dan anak-anak kita nanti.
I tau U tak mintak di layan bagai raja. Tapi kalau U balik dari kerja tu, I akan tanggalkan stokin U, urut bahu U, sediakan minum-minum U. Tapi kalau you tak nak I buat, tak apa.
senang sikit kerja I,tak pun kita ambil orang gaji,..kurang la sikit beban I. See? I memang prihatin. (¬_¬)

Hmm. You tau, I tak mengharapkan yang you adalah lelaki yang kaya,macho,hensem,pandai dan ikut semua kata I. Kalau you boyish sikit pun apa salahnya. Aggressive itu menarik. Kalau boleh, lebihkan kat bahagian mengada-ngada dan keras kepala you tu. I suka.
Senang la I nak ajak bergaduh kalau macam tu.
Sebab kalau di ikutkan, I tak suka lelaki yang sopan santun sangat.
Nanti tak meriah rumah tangga. So kalau skali skala bergaduh, best juga kan?
Lagi pun, kita gaduh siang-siang je, bila dah nampak katil di malam Jumaat, kita berbaik lah.Tambahan pula, bagi kita, setiap malam kan malam Jumaat.

My future husband (s),

You, I tau U harap I reti memasak. You pun mesti reti memasak. Apa? Tak salah kalau lelaki tak reti masak?
Ya. Memang tak salah. I tak kata pun salah.
Tapi jangan salahkan I kalau duit U tiap bulan tak cukup sebab hari-hari kita makan luar.. sebab dua-dua tak reti masak nak buat macam mana kan?
Okay tak-tak. I tak nak U tambah  2,3,4. Banyak sangat. I tahu U bukan tak mampu. Tapi... Ehem.

Actually, I bukan mintak you masak macam makan kat hotel. Asalkan you reti masak yang simple-simple sudah lah.
You tau, air tangan masakan suami lah yang buat si isteri sayang selalu. Lagi pun, tak akan setiap hari kita nak makan kat restoran kan?
Kalau setiap hari makan kat restoran, baik kita gaji makcik tu kerja dengan kita jer,..
Ye tak? You pun tak nak kan I tambah lagi satu orang gaji,..(cukup 2) kan?  d(-_-)b

I harap you reti kawal diri sebelum jumpa I. Kalau boleh, jangan couple banyak-banyak.
Tak pernah couple lagi bagus. Tapi kalau dah couple tu, jangan buat yang bukan-bukan dengan girlfriend you.
Bila dating tu, jangan nak mengada-ngada keluar berdua.
Girlfriend you tu bukan boleh percaya sangat.
Kebanyakkanya adalah penggoda. Sebab kalau dah perempuan, mesti pandai goda.
Girls, their mouth is bull****. So, don't trust them.


Akhir kata dari I, bila kita kahwin nanti, I masak, U makan. U imam, I makmum.
U baca doa, I aminkan. I merajuk, U pujuk. Perfect, kan?
So cepat lah cari I. I takut lah nak cari 'you'. Takut tersalah pilih lelaki lain.
You pun mesti tak nak jadi suami ke dua I kan.(janda)
so, terserahlah kat you olz.... (*^ -^*)
so, olz boyzz, pls, u should tke care urself for ur future wife!!


•.¸¸.•´¯`•..•´¯`.¸¸..
sincerely ~yOur fUtUre wIfe,..~

No comments:

Post a Comment