Saturday, 26 November 2011

KENANGAN ITUU~

Beribu bintang dilangit kini menghilang,
Meraba aku dalam kelam,
Rembulan mengambang kini makin suram,
Pudar ilhamku tanpa arah,
Sedetik wajahmu muncul dalam diam,
Ada kerdipan ada sinar,
Itukah bintang ataupun rembulan
Terima kasih ku ucapkan,..
Izinkan ku mencuri bayangan wajahmu,
Izinkan ku mencuri khayalan denganmu
Maafkanlah oohh,
Andai lagu ini mengganggu ruangan hidupmu,
Kau senyumlah ouhh
Sekadar memori kita di arena ini,
Kau ilhamku..



Best kan lagu tu? Hahaa nape cik donut nyanyi lagu tu? kenangan…  sedih nak lupakan kenangan tu taw, ye lah lepas hamper empat tahun tapi semua yang kita pertahankan tu, siasia je rupanye,… sabar je lahh.. hahaha  banyak kenangan yang pernah dilalui bersama, antaranya..

1.kol 24jam (tak 24jam pun sebab ada waktu tidur tapi makan, mandi, buang air pun bgayut)
2.main game but on call sematamata nak tanyaa cara main game tu..
3. sanggup pakai 2 3 hp sebab nak pastikan ada talian hayat yang lain.(when kredit habis)
4.nangis seminggu sampai 1 rumah sewa tahu yang ada konflik ngan mamat nii..
4.ta makan ta apa asalkan dapat bergayut (sebab dia jauh)
5.ponteng kelas sebab sematamata nak jumpa dia harini, esok dan lusa
6.sayang punya pasal, sanggup maki hamun sesape yang gatal sangat nak kacau2
7. buat status relationship married kat fb
8.Sanggup kutip no hp kawankawan dia,(senang nak kejutkan bangun pagi)
9.kunci jam pukul 5.30 (kejut bangun pagi, sbb dia susah bangun)
10. ta keluar kalau dia ta izinkan (bajet isteri yang baik)
11.bila g karokeh je, sanggup ulang lagu yang sama and tiapkali nyanyi lagu tu, koll dia supaya dia terasa macam lagu tu khas untuk dia (walhal memang untuk dia pun)
12. post kat wall je cakap “iloveyou saying, you are the best creature ive ever had in my life”
13. asal sms je cakap ‘iloveyou , imissyou, “
14.when jumpa musti nak majuk sebab nak dia pujuk, sebab suka nada dia pujuk,..
15.ta sampai hati nak kecewakan dia sebab teringat pernah buat dia menangis (tapi last last aku yang dikecewakan)


Banyak lagi tapi ni yang mampu aku sediakan buat masa ni, tan sanggup nak kenang balik semua tu tapi bila terdengar lagu tu tadi, terbayang semua kenangan tu,…tapi apepun, hadapi semuanya dengan senyuman, selagi mampu :)


Betul apa  yang newboyz cakap “siasia saja pengorbanan dan kesetiaan ku ini
Betul apa yang awie cakap “kenangan itu, hanya mainan bagimu..
Betul apa yang ezad lazim cakap “siasia saja, percintaan ini, ta bisa sampai kepuncaknyaa
Walau pun aku bercakap macam ruth sahanayakau lah segalanya untukku, kaulah curahan hati ini
Tapi sekarang aku cumaa boleh cakap macam afganterima kasih cinta atas segalanya
Dan bila satu hari nanti kau ingin kembali, aku akan cakap macam macam zamani, “tak mungkin ku berpaling
Dan saat itu aku akan bercakap seperti satu band ni (lupa nama dia)im sorry say good bye sayang

Terima kasih atas segalanya, kenangan pahit dan manis itu , serta semua yang pernah aku lalui bersama kamu, terima kasih capital M  

No comments:

Post a Comment